Bild 1 av 1

Kulturskolan

Kulturtorget 11
195 30 Märsta
08-597 831 36
kulturskolan@sigtuna.se
www.sigtuna.se/kulturskolan

Visa karta

Kulturskolan

Sigtuna har en prisbelönad Kulturskola!

Det började med blockflöjtsundervisning i mindre skala, idag är det en prisbelönt kulturskola som sysselsätter 35 lärare.

Med hjälp av estetiska läroprocesser försöker man lättare nå mål i andra ämnen. För det blir mycket roligare att lära sig historia om man gör det till teater. Och den engelska grammatiken fastnar lättare om man stämmer upp i sång. Sång, dans och teater underlättar inlärning och gör lärandet mer lustfyllt.

I Sigtuna har man tagit fasta på detta. Pedagoger från Kulturskolan möter elever tillsammans med ordinarie lärare under lektionstid en dag i veckan. Från årskurs 4 står en hel kulturpool till förfogande med pedagoger inom teater, sång, dans och ukulele.

Kulturskolan erbjuder även den mer traditionella kursverksamheten. Idag finns ca 1250 inskrivna elever. Och utbudet är brett.

Nu byggs en helt ny byggnad på 3 000 kvadratmeter vilket gör att man kan utveckla den befintliga verksamheten (sång, dans, instrument) med ytterligare ca 260 barn och ungdomar. Utöver detta kommer den nya Kulturskolan erbjuda helt ny verksamhet inom bild och form, digitalt bildskapande/film/foto, musikskapande, musikproduktion och all världens musik och dans. Ytterligare hundratalet elever kommer att kunna beredas platser inom de nya verksamhetsområdena. De nya lokalerna beräknas stå klara i Märsta centrum vårterminen 2015.

 

Lämna en kommentar