Sommarlov i Sigtuna

Äntligen sommarlov och semester. Bada, ät glass, läs böcker och slappa. Här finns plats för allt.

 

Bad
Morgondopp, strandhäng eller kvällsdopp. I och runt Sigtuna finns det flera fina allmänna badplatser. I Märsta finns Midgårdsbadet, som har både simhall och fyra utomhuspooler: hoppbassäng, simbassäng, badbassäg, handikappbassäng och även en mindre barnpool.
Steningebadet ligger vid Mälaren och på badet finns stranddusch och toalett. En del av badet är även avsatt till hundar, så det går utmärkt att ta med vovven på en simtur också.
Väster om centrala Sigtuna ligger Sjudargårdsbadet, där doppar du fötterna i Mälaren.
Rosersbergsbadet erbjuder också bad i Mälaren och tillgång till toalett finns.

 

Upptäck ditt eget favoritslott

Runt Sigtuna finns det fem fantastiska slott: Rosersbergs slott, Skoklosters slott, Skånelaholms slott, Steninge slott och Wenngarns slott. Alla slott erbjuder en unik historisk miljö som kan avnjutas av den historieintresserade såväl som dagsbesökaren. Om du befinner dig i Sigtuna tar du dig enkelt med bil till alla slotten inom en timme. Känn efter vad som passar dig bäst, ett par timmar i slottsmiljö eller varför inte ta en heldag och vandra omkring och insupa historien!

 

Sommar på Wenngarn

Wenngarn bjuder på tornerspel 3-5 juli, utomhusbio, ponnyridning och en massa roliga aktiviteter. Läs mer här!

 

The Cabel park
För de lite äldre barnen så finns det möjlighet att prova på vattenskidor på The Cable Park vid Halmsjön. Åkarna tar sig runt sjön med hjälp av en eldriven linbana, både smidigt, miljövänligt och framförallt väldigt roligt!

 

Minigolf
Minigolf är en perfekt aktivitet för barnen.  I Sigtuna finns det en 18 håls minigolfbana som ligger vid strandpromenaden. Här finns även möjlighet att köpa kalla drycker eller glass om man skulle bli sugen.

 

Naturreservat
Passa på att njuta av skogen. Naturen kan bjuda på många roliga gratisaktiviteter. Runt om i Sigtuna finns hela tio naturreservat.

 

Sigtuna Museum
Man behöver inte vara vuxen för att upptäcka att Sigtuna har en fantastisk historia att erbjuda. Man kan till exempel gå en egen stadsvandring! Det finns elva informationsskyltar uppsatta i det medeltida stadsrummet med tillhörande illustrationer så att det blir spännande och lätt att förstå för barnen. På museet mitt i stan kan du se en fin utställning om trä och Sigtunas 1000-åriga historia.

Lämna en kommentar