Läget

I Sigtuna är det nära till allt; vattnet, naturen, kommunikationer, storstad, landsbygd, världen och till jobbet. Sigtuna kommun är stor. Och varierande. Och grön!

Arlanda, Märsta, Rosersberg, Sigtuna stad och landsbygd. Här finns alla former av boenden och aktiviteter, alla typer av människor och miljöer. Livet här är rikt på intryck och valmöjligheter. Var du än bor i kommunen är det nära till grönskande naturområden, frisk luft och vatten. Inte heller är det långt till bra förskolor och utbildningar eller meningsfulla fritidsaktiviteter.

Mer centralt än så här kan man inte befinna sig. Det går att flyga direkt till Sigtuna från inte mindre än 180 platser från världens alla hörn. Inte så konstigt att vi är en kommunikationsknut. Läget mitt emellan Stockholm och Uppsala – mitt i Mälardalen, gör det naturligt. Och kommunikationerna gör det enkelt att bo här. Hit styr tågen, pendeltågen, bussarna, bilarna och flyget.

Närheten till Stockholm, Uppsala och Arlanda gör ju inte saken sämre för den som vill plugga vidare, arbeta eller studera utomlands. Sigtuna ligger centralt i Sverige, och i världen.

Och tänk att en tredjedel av Sigtuna är landsbygd!

För att fler ska få chansen till en bra uppväxt bygger vi fler bostäder. Och för att du inte ska behöva resa så långt till jobbet, har vi en stor mängd arbetstillfällen.