Bild 1 av 4

Landsbygd

Visste du att så mycket som en tredjedel av Sigtunas yta är landsbygd?

Visa karta

Om Landsbygden

Runt 6 000 personer bor i Odensala, Skepptuna, Skånela, Husby-Ärlinghundra, Herresta och andra orter på landet. Och fler väljer att flytta hit.

Landsbygdsområdena i Sigtuna kommun ligger alla inom pendlingsavstånd till Arlanda, Stockholm, Uppsala och andra städer i Mälardalen och är unikt alternativ för de som söker ett naturnära boende med världen runt knuten.

På landsbygden sjuder det av liv och kreativitet.Odensala konstrunda och Skånela marknad är ett par exempel. Det finns såväl bygdegårds- och hembygdsföreningar som, tillsammans med kyrkans församlingshem, driver verksamhet på flera håll och som ger tillfällen till möten. Och så har vi behållit service bl.a. i form av skolor.

För många är det en dröm att kombinera en fantastisk landsbygd med närhet till storstadspuls. Tänk det kan man i Sigtuna.

För landsbygden är något vi slår vakt om. Här finns till och med ett särskilt landsbygdsprogram.

Läs mer om landsbygdsutveckling här.

Jobb

Landsbygdsområdena i Sigtuna ligger alla inom pendlingsavstånd till Arlanda, Stockholm, Uppsala och andra städer i Mälardalen och är unikt alternativ för de som söker ett naturnära boende med nära till jobbet.

Lediga jobb i Sigtuna

Boende

Kanske du hittar ditt drömhem på Sigtunas vackra landsbygd?

Till salu i Sigtuna