Bild 1 av 4

Märsta

Märsta har utvecklats till en viktig knutpunkt. Här bor man granne med både vackra Mälarlandskap och resten av världen.

Visa karta

Om Märsta

Märsta är Sigtuna kommuns största tätort med nästan 26 000 invånare. Märsta är ett relativt ungt samhälle med gamla anor. Redan på 500-talet fanns spridd bebyggelse på den plats som under 1900-talets början utvecklades till det Märsta vi ser idag. Under 1960-talet expanderade samhället explosionsartat i samband med etableringen av Arlanda flygplats. Märsta och dess omnejd har vuxit fram ur en jordbruksbygd och omges av kulturlandskap med gott om spår av fornfynd och kultursevärdheter.

Idag har Märsta utvecklats till en viktig knutpunkt för kommunikationen inom tillväxtregionen Mälardalen. Från och till Märsta station går SL:s bussar och pendeltåg, samt SJ:s fjärrtåg och den intilliggande E4:an som enkelt tar dig mellan ditt arbete och hem både lokalt och vidare ut i världen.

Ja, Märsta har utvecklats. När man idag ber de boende beskriva vad som kännetecknar Märsta kommer man fram till: Goda kommunikationer till Stockholm och Uppsala och Sveriges största flygplats, Stockholm Arlanda Airport, runt knuten. Närhet till natur, landsbygd och till vackra miljöer som Steninge Slott, Steningedalen, Steningeviken och Mälarens stränder.

I Märsta finns alla typer av boenden från flerbostadshus till villor och radhus att flytta till. På senare år har det byggts allt mer i Märsta här satsas det på kultur, under 2014 invigdes både Konsthall Märsta och ett nytt bibliotek. Märsta uppskattas av de boende för vackra utemiljöer, idrottsplatser, bad, parker, planteringar och blomsterarrangemang. En god sammanhållning, gemenskap och trevliga människor.

En plats man vill bo på helt enkelt!

Jobb

Det finns bara en kommun i hela Sverige som kan erbjuda sina medborgare fler arbetstillfällen än Sigtuna.

Inte så konstigt, när man tänker på att Sigtuna är hemkommun för Sveriges största arbetsplats – Arlanda. Det krävs mycket folk med varierande uppgifter för att se till att verksamheten på flygplatsen fungerar.

Men det finns mer. Bara inom rese- och turistindustrin finns ca 12 200 personer anställda.

Är du nyfiken på vad det finns för jobb på Arlanda? 
Här hittar du alla aktuella lediga jobb på Stockholm Arlanda Airport.

Även Sigtuna kommun är en stor arbetsgivare.
Information om lediga jobb i Sigtuna kommun hittar du här.

Lediga jobb i Sigtuna

Boende

Sigtuna är spännande.

Och vi är många som älskar att bo här. Därför är det också full fart på bostadsbyggandet.
I år färdigställs villor, radhus, hyresrätter och bostadsrätter.

Ja, vi bygger till och med en helt ny stadsdel. En variation för att möta allas behov och för att uppfylla bostadsdrömmar. Kanske ditt drömboende finns i Sigtuna?

Till salu i Märsta