Bild 1 av 5

Rosersberg

Rosersberg villastad ligger fantastiskt vid Mälaren och sjön Fysingen. Det har man känt till i alla tider.

Visa karta

Om Rosersberg

Rosersberg är Sigtunas minsta tätort, ca 1 800 Rosersbergare bor i det genuina villasamhället. En klassisk småstadsidyll med villor, radhus, flerbostadshus och många grönområden. I samhället finns både skola från förskoleklass till årskurs sex, förskolor och ett mindre centrum.

I Rosersberg idrottas det gärna. Ett nybyggt sportcentrum med fullstor hall för basket, handboll och innebandy finns på plats. Hallen på 1600 kvadratmeter har kapacitet för matcher på nationell nivå i handboll och internationell nivå i innebandy och basket. Här finns också ett elbelyst motionsspår och närhet till en barnvänlig sandstrand i Mälaren. Vintertid spolas isen på Råbergsvallen och för den fågelintresserade är sjön Fysingen ett givet utflyktsmål året runt.

Rosersberg huserar inte mindre än två slott, Skånelaholm och Rosersberg som har anor redan från 1200- respektive 1600-talet. Båda ligger belägna vid sjöarna Fysingen och Mälaren i vackra kulturlandskap.

I Rosersberg finns inte bara historia och ett rikt fritidsutbud, här satsat det på framtiden. En ny stadsdel med bostäder samt offentlig service och kommersiell verksamhet med utökad service för invånarna i hela Rosersberg planeras för fullt. Näringslivet i Rosersberg expanderar i rasande fart i och med det logistikcentrum som växt fram söder om tätorten.

Självklart är det lätt att ta sig hit. Rosersberg har egen pendeltågsstation med trafik varje kvart till både Stockholm och till Märsta. Nyligen öppnades även en egen på- och avfart till E4:an i anknytning till Rosersberg.

Jobb

Rosersberg expanderar i rasande fart. Kilenkrysset, som växer fram vid E4:an vid Rosersberg skapar många arbetstillfällen. Här flyttar företag in i snabb takt och området utvecklas till att bli ett av landets viktigaste logistikcentra.

Från Rosersberg är det lika lätt att ta sig till Arlanda och Märsta som till storstäderna Uppsala och Stockholm för att arbeta om man hellre vill det.

Jobben i Sigtuna är många, och varierade, och självklart är även Sigtuna kommun en stor arbetsgivare.

Är du intresserad av lediga jobb på Sigtuna kommun klicka här!

Lediga jobb i Sigtuna

Boende