Enkelt för seniorer att hålla sig aktiva

Sigtuna kommuns seniorer ska på ett enklare och smidigare sätt hitta aktiviteter, kurser, utställningar, föreläsningar – och kompisar.
Allt finnas nu samlat på en webbsida.
Och för de som behöver hjälp för att komma igång på nätet erbjuds gratis handledning i Kulturlänken.

På sajten www.aktivitetsguiden.nu har olika föreningarna och Sigtuna kommun lagt in alla aktiviteter som är planerade, så att allt finns samlat och det lätt går att få en överblick.
Kommunens seniorer, och även anhöriga, kan kostnadsfritt gå in och registrera sig på sidan. Sigtuna kommun står för alla abonnemangskostnader.
Den registrerade kan fylla i intresseområden och för den som vill går det också att komma i kontakt med andra som fyllt i samma intresseområden, och kanske göra upp om att gå tillsammans på något arrangemang.
Det här ska vara ett samverkansprojekt mellan kommunen och olika föreningar, i nuläget fyra (SPF Sigtuna, SeniorNet, Märsta Finska Pensionärer och Anhörigföreningen) och fler föreningar är på ingång. Det är gratis för föreningarna att medverka.
– Förhoppningen är att det ska vara tydligt att se vad som är på gång. På sikt blir det här även ett bra hjälpmedel för oss på Sigtuna kommun, för vi kommer kunna se vilken typ av aktiviteter som saknas och vad vi behöver satsa på, säger Sara Rahm Pernold, kvalitets- och utvecklingsstrateg på äldre- och omsorgsförvaltningen och berättar att de äldre i kommunen tycker att internet är viktigt att ha tillgång till.
– Vi såg tydligt i Äldredialogen (Sigtuna kommun bjöd in samtliga över 65 år att delta i förbättringsarbetet kring äldreomsorgen) att många äldre och även anhöriga efterfrågade detta. Att ha tillgång till WiFi ansågs till exempel som viktigt av flertalet, säger Sara Rahm Pernold.

De som behöver stöttning eller handledning i användandet av sin dator, surfplatta eller smartphone kan få det. IT-länken är ett arrangemang där Sigtuna kommun i samarbete med SeniorNet erbjuder kostnadsfri IT-hjälp.
Under fem på varandra följande måndagar, med start 1 februari, kommer det finnas handledare på plats i Kulturlänken i Märsta för att hjälpa de som behöver.

Lämna en kommentar