Odlingslotter lottas ut till våra nya medborgare

Sigtuna kommun har det senaste året fått 350 nya svenska medborgare.
På Nationaldagen kommer de, som kan och vill, att hälsas välkomna under en högtidlig ceremoni på med tal, musik, guidad rundtur, lunch och allsång till ”Du gamla, du fria”. Dessutom kommer fem personer att tilldelas varsin odlingslott.

I Sigtuna kommun har Medborgarskapsceremonin arrangerats i många år. Ett nytt inslag i år är att alla deltagare har chansen att, under en säsong, få bruka en av Wenngarns odlingslotter.
Vilka fem som kommer kunna så och skörda har lotten fått avgöra.

– Det här är en symbol för att Sigtuna kommun vill att de ska rota sig här, växa och känna att de är en del av en ny gemenskap. Det är också ett bra sätt att träffa nya vänner och bekantskaper, säger Gun Eriksson (S), ordförande i kommunfullmäktige och den som håller i Medborgarskapsceremonin sedan fem år tillbaka.

Den 15:e juni kommer det vara introduktion vid odlingslotterna på Wenngarn (samling klockan 15.30 på slottet), då det finns möjlighet att antingen börja jobba med sin odlingslott direkt eller få inspiration och hjälp av en trädgårdsmästare. Redskap finns att låna.

Varje dag under sommaren går gratis transferbussar ut till Wenngarn från Sigtuna busstation.

Klockan 12.00 på lördag 6:e juni inleds Medborgarskapsceremonin på Stora torget i Sigtuna.

Nationaldagen firas på flera ställen runtom i Sigtuna kommun. Besök Evenemangskalendern för fullständig information.

 

Lämna en kommentar