Sigtuna nominerat till årets kulturkommun

I Sigtuna är kulturutbudet stort. Det är bara att kika i evenemangskalendern, så ser man att man inte behöver sitta hemma många kvällar i veckan.

Och ni som följt utvecklingen här vet ni att ett nytt bibliotek byggts, en helt ny, fantastisk konsthall likaså. Allt i samma hus som kulturskolan – på kulturtorget i Märsta. En plats väl värd att besöka.

Dessutom satsas det på Sigtuna Museum, som f.ö. stod värd för museernas stora vårmöte i april.

Det händer mycket här.

Nu slåss sex kommuner  om att bli Årets kulturkommun 2016. Sigtuna är en av dem. Det är fackförbundet Vision som står bakom utmärkelsen.

– Det är väldigt roligt att vi är nominerade till att bli Årets kulturkommun. Sigtuna kommun har gjort stora satsningar inom kultur- och fritidsområdet och det finns goda möjligheter för alla att berika sig kulturellt i Sigtuna kommun. Just tillgängligheten för alla är faktiskt något som känns särskilt angeläget och jag tror att det är en anledning till att vi nominerats till detta fina pris, säger kultur- och fritidsförvaltningens chef Anders Mebius.

Det är Visions medlemmar som nominerar till Årets kulturkommun. Finalisterna och den slutliga vinnarkommunen utses av en jury.

– Jag är stolt och inte ett dugg förvånad över att vi blir nominerade. Det är ett kvitto på att vi gör bra prioriteringar som gynnar våra kommuninvånare. Kulturen är viktig och vi gör den tillgänglig för alla, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Marie Axelsson.

Prisutdelningen sker i 2015 års kulturkommun, Falun, den 8 december. De övriga nominerade är Bromölla, Skellefteå, Säffle, Tjörn och Trosa. VI håller tummarna.

Lämna en kommentar