Mitt Sigtuna: Familjen Pellegrini, Wenngarn

Familjen Pellegrini består av Sofie 26 år, Fredrik 29 år och lilla Rut, 6 månader. De är en av de nyinflyttade familjerna i Allébyn på Wenngarn, och vi är såklart nyfikna på hur de trivs.

Både Fredrik och Sofie är uppvuxna i närheten av Sigtuna. Fredrik är född i Skokloster men flyttade sedan till Märsta och har bott där större delen av sin uppväxt. Sofie är från Vallentuna och flyttade till Märsta 2011 när hon träffade Fredrik och det var där paret köpte sin första lägenhet. När paret väntade tillökning insåg de att lägenheten förmodligen skulle bli för trång, och började se sig om efter ett nytt boende.

– Vi letade länge efter något som skulle passa oss; något gammalt fast ändå fräscht, något lantligt fast ändå nära stan, något där vår familj kan växa och någonstans där vi kan pyssla med en liten trädgård. Vi hittade inget som gav oss den där wow-känslan förrän vi fick tips om Wenngarn. När vi för första gången åkte vägen upp mot slottet för att titta på huset fantiserade vi om hur det skulle vara att bo här och tänkte lycko de som en gång får flytta hit. Och nu bor vi här! berättar Sofie.

– Det bästa med Wenngarn är att det är en levande plats att bo på. Det händer saker hela tiden och vi som älskar att springa på loppisar uppskattar verkligen den lokala lilla loppisen på slottsområdet. Vi båda är också lite för förtjusta i sötsaker och är redan frekventa besökare på slottets kakbuffé, skrattar Sofie. Dessutom ser vi att det kommer vara en underbar plats för vår lilla Rut att växa upp på.

Sofie är för tillfället hemma med Rut men efter föräldraledigheten planerar hon att återgå till lärarstudierna vid Stockholms Universitet. Fredrik arbetar som speditör i Arlandastad. Sigtunas läge – mitt emellan Stockholm och Uppsala – och närheten till Arlanda kunde inte vara bättre för familjen.

– Historien är så närvarande både här på Wenngarn och i Sigtuna stad. Det känns verkligen som att vi bor på en historisk plats och vi drömmer oss ofta bort till svunna tider och fantiserar kring om hur det har varit i Sigtuna genom tiderna. Att man dessutom har nära till vatten och natur är ett stort plus, säger Fredrik.

– När vi är lediga tillsammans så är vi gärna kvar här på slottsområdet. Wenngarn är verkligen vårt smultronställe. Alla promenadvägar och skogsstigar gör att det finns mycket nytt att upptäcka. Sedan är ju Sigtunas strandpromenad och Våfflan Hamnkrog & Bar inte heller fy skam. Där har vi spenderat många timmar under ljumma sommarkvällar, berättar paret.

– Sigtuna är en fantastisk kommun, det enda jag önskar efter min egen uppväxt i Märsta är ännu mer satsningar på ungdomar och musik. Fler lokaler för ungdomar att hyra för en vettig peng, säger Fredrik som själv varit aktiv i band och inom musik under ungdomsåren. Fram tills det sker planerar Fredrik ett musikrum i källaren där Rut ska få härja fritt i framtiden.

Nu ser familjen Pellegrini fram emot att börja pyssla i trädgården och kanske odla lite egna grönsaker samt att fixa i ordning i källaren.

– Men framförallt ska vi se till att njuta av vår första sommar i vårt drömhus, hälsar familjen.

Vi önskar Sofie, Fredrik och Rut varmt välkomna till Wenngarn!

 

Är du också intresserad av att bo på Wenngarn? Ta en titt på de olika byggprojekten på Wenngarn. Kanske du också hittar hem?

Lämna en kommentar