Mitt Sigtuna: Kristina Saouk, Sigtuna stad

Många känner Kristina som Kina sedan hennes tid som butiksinnehavare för barnbutiken Mia Max på Stora gatan i Sigtuna stad. Idag driver hennes bröder populära Café Valvet i samma lokaler och Kina är ofta där för att hjälpa till och för att umgås med familjen.

– Jag är syrian och har mina rötter från Turkiet. Jag kom till Sverige när jag var 1 år gammal så självklart känns Sverige som mitt hemland och Sigtuna kommun är hemma för mig. Jag är uppvuxen i Valsta och min man och jag och våra tre barn flyttade till Pilsbo år 2010 då jag varit egenföretagare i Sigtuna stad sedan 2003, så det kändes självklart att också bo i Sigtuna stad.

Kina tog studenten ifrån Märsta gymnasiet (numera Arlandagymnasiet) 1997 och började jobba direkt.

– Jag älskar att stå på egna ben och har alltid nya projekt och mål i sikte, säger Kina.

Själv jobbar hon numer med att utveckla caféer och restauranger och att hitta rätt koncept och rätta smaker på ett stort kaffeföretag.

– Mitt smultronställe är den långa strandpromenaden i Sigtuna stad. Jag brukar vakna tidigt på morgonen och ta en morgonpromenad. Det är härligt att se soluppgången och vara i naturen, höra fåglarna kvittra. Allt är så fridfullt, säger Kina.

När barnen får bestämma blir det en utflykt till Arlanda. Både Alexander 3 år, och Tony, 13 år älskar att fika, titta på flygplan och drömma sig bort.

– Sigtuna kommun har nästan allt jag söker i en bostadsort, det enda jag saknar är en stor park med en stor lekplats, klätterställningar och fontäner. En social samlingsplats för alla kommunens invånare. Kanske det blir min framtida utmaning att bygga den, skrattar Kina.

 

Planespotting

Gillar du också att titta på flygplan? Vid Halmsjön och bana 3 finns en särskild utsiktsplats för planespotting. Här har man god utsikt över planens start och landningar. Utsiktsplatsen är skyltad från vägen och karta och närmare vägbeskrivning hittar du genom att klicka här.

 

 

 

Lämna en kommentar